Anti Pathogeen systemen

Omschrijving
Bright Spark heeft, mede dankzij het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, een aantal Anti Pathogeen-systemen (AP) ontwikkeld voor de bloembollensector om proceswater waarin bollen worden getransporteerd of gewassen te zuiveren. Voorbeelden hiervan zijn onder andere het APL-systeem voor de leliesector en het APT-systeem voor de tulpensector.

Sinds begin 2018 heeft Bright Spark-apparatuur vrijstelling van het CTGB en mag het specifiek ingezet worden in het bloembollen proces. Echter, deze vrijstelling moet jaarlijks worden herzien, dus is tijdelijk van aard.

Al het door onze systemen behandelde water bevat geen virussen, bacteriën en schimmels. Om deze resultaten te staven wordt er met grote regelmaat testen door PPO uitgevoerd. Via de KAVB en de nieuwsbulletins vrijgegeven door de sector wordt u op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom de vrijstelling. Het streven is om een definitieve toelating te verkrijgen bij het CTGB, maar hangt samen met de beslissing en mede-financiering uit de bloembollensector.

apl_veld